Caberg Duke II

En ny og forbedret version af den originale Caberg Duke?

I år udkom den nye Caberg Duke II eller 2 om man vil. Denne hjelm er efterfølgeren til Caberg’s prisvindende model Duke.

Der har været mange spørgsmål omkring, hvad der er blevet ændret og netop det, vil vi her forsøge at svare på. For de mange, der havde ønsket det store make over, er dette desværre ikke tilfældet.

Caberg Duke 2 er ikke opdateret på andre punkter end primært selve designet. Og her menes der farven og mønstret på hjelmen. Kigger man på Caberg’s hjemmeside, vil man heller ikke finde yderligere information omkring “opdateringen”.

Vi skrev til Caberg for at høre, hvad der var blevet opdateret. Her er svaret vi fik:

The visor was slightly modified and the fit was adjusted. Otherwise the helmets are identical.

Som det fremgår af ovenstående er det kun visiret, der har fået en mindre modifikation. Vi har ikke kunne konstatere ud fra billeder, hvad præcis det var. Den nye version II kommer dog i en række af nye farver og mønstre og de gamle Duke modeller hedder nu også Caberg Duke II.

Blandt de nye designs finder vi bl.a. noget der minder om det danske flag.

Vi har endnu ikke fået de to nye designs på lager, men ønsker man hjelmen i de originale farver, kan de findes her: Caberg Duke

Hvorfor blev den første Caberg Duke model så populær?

Den første hjelm er den bedst sælgende hjelm fra Caberg. Den har bl.a. høstet roser for sin overlegne sikkerhed i den uafhængige SHARP test. Her får hjelmen 5 ud af 5 stjerner. Derudover er hjelmen med sit indbyggede pinlock og solvisir en alsidig og funktionel hjelm når det kommer til touring.

Den kan benyttes uanset vind og vejr og har en rigtig god udluftning. Der hvor hjelmen kommer til kort, er på motorvejen ved højere hastighed. Det er ikke en race-hjelm og den er ikke lydløs, som de dyrere modeller. Dette kan dog let afhjælpes med et par ørepropper.

Hjelmen er forberedt til Cabergs eget samtalesystem, Just Speak Evo. Systemet er udviklet af Caberg og er et yders prisbilligt alternativ til de dyrere samtalesystemer.