Top 10 sikreste producenter af hjelme i 2023

Top 10 sikreste styrthjelme i 2023 - Hvilken producent af motorcykelhjelme laver de sikreste hjelme? Vi har sammenlignet data fra de største mærker og samlet en liste.


Vi har gennemgået SHARP’s testdata for motorcykelhjelme for at finde frem til, hvilke mærker du kan stole på, og som giver dig den bedste beskyttelse i tilfælde af et uheld.

Kun SHARP giver sammenlignelige test data, så vi kan se hvor gode de forskellige hjelme er i forhold til hinanden. Det er derfor vi bruger dette datasæt. Det er ikke perfekt og har ikke resultater for alle mærker, men det er den bedste slags data vi har. Du kan læse mere om, hvordan SHARP tester her.

Her er resultaterne fra vores seneste gennemgang. De indeholder opdateret data fra 2010-2023 og viser, hvilke motorcykelhjelme der er sikrest, i forhold til SHARP testen. Hvis du er på udkig efter en ny hjelm og ikke har tid til at læse alle anmeldelser på nettet kan du overveje, at investere i et af følgende mærker. Se også resultaterne for samme undersøgelse i 2017 her.

Slutteligt skal det også nævnes, at en hjelm skal passe på lige netop dit hoved, for at yde den optimale sikkerhed. Det kan ingen test sikre på forhånd - SHARP giver kun indsigt i, hvordan en hjelm håndterer forskellige anslag og absorberer/aflader tryk mod hoved. Men nok om det, nu til testresultaterne:

Nr. 1 - Caberg hjelme

For første gang har Caberg indtaget en solo førsteplads (de har tidligere delt førstepladsen med Bell). Caberg har fremstillet mange fantastiske hjelme igennem tiden, som alle har budt på god værdi for pengene, et stort udvalg af praktiske funktioner, og fantastisk sikkerhed. SHARP har testet 12 forskellige hjelme, hvoraf otte har modtaget den højest mulige score på fem stjerner (med sine tre stjerner trak én Caberg hjelm dog gennemsnittet lidt ned). Alt i alt har Caberg gjort det super godt og af den grund ligger de nummer ét på vores liste over sikreste motorcykelhjelme i 2023. Caberg hjelme kan købes her.

Nr. 2 - Bell hjelme

I år er det første år Bell ikke har ligget nummer ét på vores liste. Ud af de tolv hjelme som SHARP har testet indtil videre, har otte modtaget fem stjerner, hvilket er fantastisk uanset hvis standard man følger. Men der har været et par fluer i suppen i år. Først og fremmest har de fået nogle middelmådige resultater i de seneste SHARP tests, selvom deres mest anmeldte hjelm - Bell Star - har fået fem stjerne. I forhold til Caberg’s mange femstjernede anmeldelser har Bell bare ikke formået at leve op til det forventede niveau. En anden plads er dog stadig rigtig godt gået!

Nr. 3 - AGV hjelme

Den italienske hjelmeproducent AGV ligger på en sikker tredjeplads på 2023, fremfor den femteplads de havde sidste år. AGV har fremstillet fantastiske hjelme siden 1947 og er kendte for at have givet selveste Valentino hjelm på hovedet - og han virker ikke som typen der ville tage hvilken som helst hjelm på? Ikke gratis, i hvert fald.

Nå, men ud af de enogtyve hjelme som er blevet testet, fik syv hele fem stjerner - heriblandt AGV Veloce S, som lige er blevet testet. Derudover scorede tretten fire stjerne. Godt klaret af AGV.

Nr. 4 - X-Lite hjelme

X-Lite er medlemmer af Nolan gruppen og deres fokus er på at fremstille motorcykelhjelme som er så sikre som overhovedet muligt, hvilket tydeligt afspejles i deres gode resultater i vores undersøgelse. SHARP har testet 10 X-Lite hjelme og selvom det kun var to af deres hjelme som fik fem stjerne kom firmaet godt igen med alle deres andre hjelme, som alle fik fire stjerne. X-Lite er et utroligt pålideligt mærke som sagtens kan beskytte dit hoved.

Nr. 5 - Shark hjelme

Et solidt produkt fra den franske producent, Shark. Seks af Shark hjelmene har modtaget fem stjerner og sytten har modtaget fire stjerner. Der var dog nogle hjelme, såsom Shark Spartan, som kun fik tre stjerner. Alt i alt klarer de franske hjelmemestre det rigtig godt.

Nr. 6 - Shoei hjelme

Shoei er kendt for deres dyre men velbyggede hjelme som er populære blandt motorcyklister. Disse kvaliteter afspejles tydeligt i deres solide resultater i SHARP testdaten. Vi havde regnet med, at Shoei ville ligge højere på listen, men de har alligevel gjort det meget godt. 12 af deres hjelme fik tre eller flere stjerner og fem fik hele fem stjerner (heriblandt deres to nyeste hjelme - X-Spirit III og Ryd), så Shoei klarer det godt.

Nr. 7 - MT hjelme (Ja, det er dem du kan få hos T-Hansen, som dog larmer gevaldigt!)

Den spanske producent MT har lige nøjagtig nået at overhale Nolan og Grex i 2023. For mange er det lidt af en overraskelse, især da mærket er kommet langt foran etablerede mærker såsom Arai og HJC. Men ud af de otte hjelme som er blevet testet opnåede to, de fem stjerner, fire fire stjerner, og to tre stjerner, hvilket betyder, at de har en stærk placering på vores liste. Det er især en imponerende placering når man tænker på, at mange af deres hjelme koster under 800 kr. Om man så kan holde støjen ud - og at konstruktionen måske ikke er 100% vandtæt, er en anden snak.

Nr. 8 - Nolan hjelme

På en fin ottendeplads finder vi Nolan - faderfirmaet i Nolan gruppen. Denne gang har Nolan netop formået at slå søsterfirmaet Grex, da alle de tolv af firmaets hjelme som er blevet testet, modtog fire stjerner i SHARP testen. Suverænt. Det bemærkelsesværdige er, at alle deres flip-up hjelme fik 100% for deres evne til at holde hageremmen helt låst, hvilket er svært at opnå. Det er et godt bevis for, at deres design, metoder, og kvalitetskontrol er tiptop.

Nr. 9 - Grex hjelme

En niendeplads er en god placering for et af Nolans andre mærker, Grex. Det er budgethjelmene i gruppen, så en niendeplads er fantastisk taget i betragtning, at konkurrenterne sælger dyrere og mere populære hjelme. SHARP testede fem Grex hjelme, som alle fik fire stjerner.

Nr. 10 - Lazer

Det er dejligt at se, at Lazer hjelmene klarer sig godt nok til at runde vores top 10 liste af - dog er det ikke overraskende, når man tænker på, at de har lavet hjelme i næsten 100 år! SHARP testede 15 hjelme, med et gennemsnit på fire stjerner. Udover Lazer Tornado som fik to og Osprey som fik tre stjerner fik alle hjelmene enten fire eller fem stjerner. Det er et fantastisk (og konsekvent) resultat for kollektionen. Godt klaret af Lazer!

Hvor er mærker som Schuberth og Arai?

Vi får altid stillet dette sprøgsmål, og for at besvare dette, er det nødvendigt at kigge på, hvordan SHARP udfører deres test. Eller sagt på en anden måde, hvilke standarder hjelme skal overholde i USA - for det er disse der muligvis bidrager til, at LS2 og Arai ikke scorer høje karaktere. Schuberth har desværre ikke fået testet nok hjelme til, at de kan værer med i testen, og derfor er de udeladt - derfor skal du dog ikke være bange for at købe en Schuberth hjelm. Det skal siges at Schubert's nye C5 som en af de eneste hjelme på markedet, overholder den nye ECE 22.06 standard for hjelme.

Læs mere om hvordan SHARP tester, og hvorfor nogle af de store mærker ikke er med på listen.

På udkig efter en ny styrthjelm? - Se hele vores udvalg her!

Se hvordan SHARP tester deres hjelme